Woordenschat

Er zijn twee spellen toegevoegd voor woordenschat. Eén zeer uitgebreid spel met 60 levels over synoniemen, tegenstellingen, dingen die bij elkaar horen, woorden in zinnen plaatsen etc. Dit alles wordt geoefend in ‘Alle deuren open – woordenschat’. In ‘Pixelart – synoniemen’ komen veel synoniemen voorbij die ook in ‘Alle deuren open’ zitten. Beide spellen zijn terug te vinden in het Zuider Taalgebied.

Hoe heet het dier?

Er is weer een nieuw onderwerp toegevoegd aan het spel Pixelart, nl. ‘Hoet heet het dier?’. In dit spel leren kinderen hoe het jong heet van bijvoorbeeld een varken, hoe een vrouwtjesschaap heet en hoe een mannelijke eend heet. Ook worden de namen van diergroepen geoefend. Dit onderwerp had ook bij woordenschat kunnen staan, maar heeft ook te maken met biologie. Vandaar dat het spel te vinden is in Natuurrijk.

Elke dag flessenpost

Vanaf nu drijft er in de zee rond de landen dagelijks een fles. Iedere dag zit hier een weetje, een mop of raadsel in. Het weetje voor vandaag is bijvoorbeeld: ‘Wist je dat een octopus drie harten heeft?’

Engelse spellen

In de Engelse Republiek hebben we het spel ‘Pixelart’ toegevoegd met 9 verschillende thema’s. Het spel ‘Weg met grijs’ is uitgebreid met drie onderwerpen nl. natuur, klimaat en sport&hobby.

Peren plukken

Kinderen konden al in een spel appels plukken, nu is er ook een variant met peren plukken. ‘Appels plukken’ is meer bedoeld voor de jongeren kinderen, de klanken worden namelijk steeds genoemd als ze een appel aanklikken en het woord dat ze moeten ‘plukken’ blijft zichtbaar. In ‘Peren plukken’ verdwijnt het woord, zodra de eerste peer wordt aangeklikt. Ook worden de klanken niet genoemd als er op een peer wordt geklikt.